Prețuri

Adevăr vs. Mit

Dacă sunteți interesați de recoltarea sângelui de la nivelul cordonului ombilical și de stocarea în bancă a celulelor stem, puteți găsi o mulțime de informații false. Pentru a lua o decizie informată cu privire la recoltarea sângelui de la nivelul cordonului ombilical, iată șase aspecte cheie pe care ar trebui să le cunoașteți:

Recoltarea sângelui ombilical nu afectează nașterea

ADEVAR
Prelevarea sângelui din cordonul ombilical are loc numai după expulzia fătului. Decizia privind momentul tăierii cordonului trebuie luată de moașă și medic, luând în considerare cunoștințele medicale actuale, informațiile privind sarcina și nașterea, sănătatea mamei și fătului, preferințele mamei și standardele din secție.

Efectuăm transplant de sânge de la nivelul cordonului ombilical și în Polonia

ADEVAR
Terapia cu celule stem este tot mai populară. În prezent, celulele stem din sângele de la nivelul cordonului ombilical pot fi transplantate deja în șapte centre, iar celulele stem din cordonul ombilical (utilizate în principal în medicina regenerativă) în zece centre. Celulele stocate în condiții de siguranță în banca familiei permit începerea rapidă a tratamentului (intervalul de timp este scurtat cu până la 2 luni), deoarece nu este necesară căutarea unui donator.

Celulele nu își pierd proprietățile după congelare

ADEVAR
Experimentele realizate de oamenii de știință americani au confirmat că celulele stem își păstrează capacitatea unică (multiplicarea și formarea de colonii) după 24 de ani de stocare într-o stare de congelare profundă (temperatură -196 °C). Teoretic, celulele stem împreună cu o substanță cu rol crioprotector pot fi stocate în asemenea condiții pe termen nedefinit fără a compromite calitatea preparatului.

Sângele de la nivelul cordonului ombilical este o metodă de tratament recunoscută

ADEVAR
Celulele stem din sângele de la nivelul cordonului ombilical sunt utilizate în tratamentul a 80 de afecțiuni grave. În 2018, s-au aniversat 30 de ani de la primul transplant de sânge de la nivelul cordonului ombilical (8 octombrie 1988). De atunci, au fost efectuate peste 40.000 de transplanturi în întreaga lume.

Sângele de la nivelul cordonului ombilical are o capacitate mai mare de regenerare decât măduva osoasă

ADEVAR
Celulele din sângele de la nivelul cordonului ombilical au o capacitate de regenerare de zece ori mai mare decât măduva osoasă. În plus, acestea sunt caracterizate de maturitate imunologică mai redusă, datorită căreia transplantul are mai puține complicații la primitor (în cazul transplantului alogenic, există un risc mai mic de respingere a grefei).

Sângele de la nivelul cordonului ombilical necesită compatibilitate tisulară redusă comparativ cu măduva osoasă

ADEVAR
Rezultatele numeroaselor studii indică faptul că celule stem provenite din sângele de la nivelul cordonului ombilical sunt mai primare, mai puțin concentrate și au un potențial mai mare de multiplicare comparativ celulele stem obținute din măduva osoasă sau sângele periferic al unei persoane adulte. Congelarea acestora previne procesul de îmbătrânire și alte modificări. În plus, riscul de modificări maligne în aceste celule este foarte mic.

Vă invităm să citiți, de asemenea, secțiunea noastră de Întrebări frecvente.

Nume și prenume
Incorect

Adresă de e-mail
Incorect

Număr de telefon
Incorect

Data probabilă a nașterii
Incorect

IMPORTANT! Inainte de a completa formularul este nevoie să cititi si sa acceptati termenii si conditiile prezente in Politica de confidentialitate.

Obligatoriu!

Sunt de acord cu termenii și condițiile!