Cum se recoltează celulele stem?

Recoltarea de celule stem din cordonul ombilical se poate face doar la naştere. Un moment unic, pe care nu trebuie sa îl ratezi!

O sursă bogată de celule stem este sângele din cordonul ombilical recoltat după naşterea unui nou născut.

Sângele ombilical din care se va extrage concentratul de celule stem poate fi recoltat doar imediat după naştere!

Un volum sanguin variabil rămâne pe traiectul cordonului ombilical până la placentă şi în interiorul placentei bogat vascularizate. Acest sânge, bogat în celule stem, este aruncat, de obicei, după naştere împreună cu cordonul ombilical şi placenta.

După venirea pe lume a nou născutului, personalul medical trebuie să recolteze sângele din cordonul ombilical folosind setul de recoltare special creat pentru acest lucru.

Colectarea sângelui este o procedură simplă şi scurtă, care oferă deplină siguranţă pentru sănătatea mamei şi a copilului. Sângele din cordonul ombilical este singura sursă din care celulele stem se pot colecta prin metode non-invazive.

Sângele astfel recoltat se transportă la laborator pentru a fi analizat în vederea validării  pentru stocare.

Dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, se va efectua procedura de recoltare a concentratului de celule stem. Probele obţinute vor fi înregistrate şi ulterior supuse procesului de criogenare treptată. Stocarea celulelor stem se face în criotancuri la -196 grade Celsius în vapori de azot lichid.

Astfel, celulele stem, obţinute fără niciun risc pentru copil şi mamă, fără probleme de ordin etic şi disponibile la cerere pentru tratamente medicale pot fi păstrate pe termen teoretic nelimitat.