Biogenis
Banca de celule stem
BIOGENIS - banca de celule stem este prezentă în Romania din anul 2007 și este parte a Grupului FamiCord, banca de celule stem numărul 1 în Europa și locul 3 în lume, cu parteneri în peste 30 de țări.
Biogenis - banca de celule stem îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul ţării având consultanţi foarte bine pregătiţi şi instruind constant atât propriul personal cât şi personalul medical din clinicile şi spitalele colaboratoare ce se ocupă de recoltarea celulelor stem.
Biogenis oferă tuturor clienților acces la studiile clinice realizate de grupul FamiCord, laboratoarele noastre ultradotate găzduind peste 860.000 de probe biologice.
Celulele stem din sângele și țesutul de cordonul ombilical au capacitatea de a fi compatibile și cu membrii familiei.
Prin stocarea celulelor stem din sângele și țesutul cordonului ombilical vă puteți proteja nu doar copilul, ci întreaga familie.
Probe eliberate BiogenisProbe eliberate Biogenis
Momente importante aduse de către Biogenis în România:
- Prima stocare de concentrat de celule stem în recipiente multiple, pentru mai multe utilizări;
- Prima stocare de porțiune de cordon cu izolare de celule stem mezenchimale;
- Prima bancă românească ce poate extrage, prelucra și purifica ADN la naștere;
- Prima bancă românească prin intermediul căreia se pot realiza teste genetice din urină, nu din sânge;
- Banca românească ce acordă clientului posibilitatea de a-și configura singur pachetul de recoltare;
- Primul copil român tratat cu celule stem mezenchimale;
- Singura bancă privată de celule stem din UE, cu cel mai mare număr de probe eliberate;
- Singura bancă românească cu peste 100 pacienți români tratați;
- Famicord este locul 1 in Europa și locul 3 în lume;
- Singurul grup de bănci de celule stem care are bancă publică.
- Prima bancă românească ce pune la dispoziție serviciile unui NAVIGATOR DE PACIENȚI;
- Bancă ce permite semnarea contractelor exclusiv online.
Recoltarea de celule stem din cordonul ombilical se poate face doar la naştere. Un moment unic, pe care nu trebuie sa îl ratezi!
- O sursă bogată de celule stem este sângele din cordonul ombilical recoltat după naşterea unui nou născut.
- Sângele ombilical din care se va extrage concentratul de celule stem poate fi recoltat doar imediat după naştere!
- Un volum sanguin variabil rămâne pe traiectul cordonului ombilical până la placentă şi în interiorul placentei bogat vascularizate. Acest sânge, bogat în celule stem, este aruncat, de obicei, după naştere împreună cu cordonul ombilical şi placenta.
- După venirea pe lume a nou născutului, personalul medical trebuie să recolteze sângele din cordonul ombilical folosind setul de recoltare special creat pentru acest lucru.
- Colectarea sângelui este o procedură simplă şi scurtă, care oferă deplină siguranţă pentru sănătatea mamei şi a copilului. Sângele din cordonul ombilical este singura sursă din care celulele stem se pot colecta prin metode non-invazive.
- Sângele astfel recoltat se transportă la laborator pentru a fi analizat în vederea validării pentru stocare.
- Dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, se va efectua procedura de recoltare a concentratului de celule stem. Probele obţinute vor fi înregistrate şi ulterior supuse procesului de criogenare treptată. Stocarea celulelor stem se face în criotancuri la -196 grade Celsius în vapori de azot lichid.
Astfel, celulele stem, obţinute fără niciun risc pentru copil şi mamă, fără probleme de ordin etic şi disponibile la cerere pentru tratamente medicale pot fi păstrate pe termen teoretic nelimitat.
Stocarea probei se poate face chiar în România din anul 2010 de când unitatea de stocare Biogenis din Bucureşti a primit acreditarea Autorităţii Naţionale de Transplant!
- Sângele recoltat din cordonul ombilical după venirea pe lume a micuţului se transportă în condiţii de siguranţă la laborator pentru a fi analizat în vederea validării pentru stocare.
- Dacă analizele sângelui sunt corespunzătoare, se va efectua procedura de extragere a concentratului de celule stem. Probele obţinute vor fi înregistrate şi ulterior supuse procesului de criogenare treptată.
- Stocarea celulelor stem se face în criotancuri la -196 grade Celsius în vapori de azot lichid.
- Condiţiile de stocare sunt optime, banca dispunând de echipamente de ultimă generaţie prezente în dublu exemplar pentru a asigura funcţionarea continuă în orice condiţii.