Consiliul
științific

Unități medicale și științifice

Unitățile noastre științifice și medicale sunt:

- Personal medical, de diagnosticare și de laborator
- Echipa responsabilă cu transplantul
- Departamentul de cercetare și dezvoltare
- Consiliul științific și medical

Suntem mândri de faptul că facem parte dintr-o echipa de specialiștii cu cea mai bogată experiență în domeniul pregătirii celulelor stem.

Consiliul stiintific al Grupului FamiCord

Dariusz Boruczkowski MD

Specialist în pediatrie și transplantologie clinică

Dr. Dariusz Boruczkowski este de mult timp membru al personalului medical al Clinicii de oncologie pediatrică, hematologie și transplantologie din cadrul Universității de Medicină. A fost responsabil...de înființarea laboratorului pentru separarea, pregătirea, congelarea și conservarea celulelor hematopoietice din cadrul Departamentului de transplant de celule hematopoietice. A deținut diverse poziții, cum ar fi Șef al departamentului de transplant și președintele pentru dezvoltarea internațională a PBKM. Din aprilie 2011, lucrează în cadrul PBKM S.A. în calitate de director medical.

Doctor în științe naturale

Zbigniew Roger Mrowiec

Consultant în prelucrarea sângelui de la nivelul cordonului ombilical în cadrul Băncii poloneze de celule stem S.A.

Consultant în prelucrarea sângelui de la nivelul cordonului ombilical în cadrul Băncii poloneze de celule stem S.A.
Din 1996, este director al Programului de recoltare a sângelui de la nivelul cordo...nului ombilical Elie Katz din cadrul Serviciilor comunitare de recoltare a sângelui din New Jersey, SUA. Departamentul pe care îl conduce operează în domeniul stocării și conservării celulelor stem din sângele de la nivelul cordonului ombilical, unde se specializează în conservarea sângelui și a agenților derivați din sânge în diverse condiții.
Banca acestuia stochează în prezent 18.000 unități de sânge, dintre care 8.400 sunt disponibile pentru primitori care nu fac parte din familie. Până în prezent, s-au utilizat 240 de unități din depozitul său pentru transplant în diverse centre din întreaga lume. Activitatea băncii este îmbunătățită de colaborarea sa cu diferite centre de cercetare științifică ale căror activități se concentrează în principal pe expansiunea celulelor stem și pe evaluarea sensibilității celulelor stem în diverse condiții de stocare. Banca de recoltare de sânge de la nivelul cordonului ombilical din New Jersey este membră a prestigiosului grup de bănci publice desemnată de guvernul Statelor Unite ale Americii să realizeze „Inventarul național de sânge de la nivelul cordonului ombilical”.
Între anii 1991-1993, dr. Mrowiec a fost un membru al consiliului, iar ulterior a devenit profesor în cadrul Departamentului de oncologie din spitalul Montefiore, care a făcut parte din Colegiul de medicină Albert Einstein din New York.
Între 1982 și 1991 a deținut o poziție în cadrul Institutului de hematologie din Varșovia. Începând cu 1986, a fost șeful Secției de prelucrare a celulelor din cadrul Departamentului de transfuzii.
Membru al Asociației americane de bănci de sânge (AABB), Societății internaționale pentru hemoterapie și ingineria grefelor, Donatorilor de măduvă osoasă din întreaga lume, Societății profesioniștilor din domeniul băncilor de sânge din New Jersey, precum și fost președinte al departamentului de transfuzii din cadrul filialei din Varșovia a Societății poloneze de hematologie și de medicină a transfuziilor.
Este membru al diverselor consilii științifice ale organizațiilor pentru stocarea în bancă a sângelui și produselor de sânge. A scris 17 publicații științifice și a susținut 28 de prezentări în cadrul unor simpozioane științifice, atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Prof. Dr.

Barbara Łukomska

Șeful departamentului de neuroreparație din cadrul Centrului de cercetare medicală Mossakowski al Academiei de științe poloneze din Varșovia.

A obținut diploma de medic în 1978, doctoratul în 1990 și a fost numită profesor în medicină în 2005. A fost membru al echipei medicale care a realizat prima intervenție de transplant autolog de celul...e stem din sângele de la nivelul cordonului ombilical din Polonia. Celulele stem transplantate utilizate pentru această procedură au fost stocate de Banca poloneză de celule stem. Transplantul s-a realizat la un copil diagnosticat cu ischemie cerebrală globală, iar procedura s-a desfășurat în colaborare cu Institutul de sănătate a copiilor.

Dr. Grażyna Iwanowicz-Palus

Consultant al Băncii poloneze de celule stem pentru calitatea recoltării de sânge, precum și pentru stabilirea și menținerea relațiilor cu moașele și asistentele.

Din 2002, dr. Grażyna Iwanowicz-Palus este consultat regional pentru activitatea de asistență medicală în ginecologie și obstetrică în voievodatul Lublin. Din 2001, a fost lector universitar în cadrul... Universității de Medicină Skubiszewski din Lublin, fiind șef al departamentului de aptitudini practice în obstetrică din cadrul Facultății de asistență medicală și științe ale sănătății. De asemenea, a colaborat la organizarea unui mare număr de conferințe științifice și este autor sau coautor al 68 de lucrări științifice în obstetrică și asistență medicală. În plus, este autor sau coautor al programei de licență și masterat din cadrul Departamentului de obstetrică pentru următoarele materii: Elemente fundamentale de îngrijire în obstetrică, Experiența femeilor cu privire la travaliu și naștere, Moșitul din perspectivă istorică, Reglementări profesionale și cerințe europene.
Este președintele Consiliului administrativ al Societății ginecologice poloneze, vicepreședinte al Asociației de studenți și prieteni ai Universității de Medicină Skubiszewski din Lublin, membru al Asociației poloneze de medicină socială și sănătate publică și al Confederației internaționale de moașe (ICM).

Prof. Dr.

Marcin Majka

Șeful departamentului de transplant de la Universitatea Jagiellonian. A absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universității Adam Mickiewicz din Poznan.

Din 1997 până în 2003 a lucrat în laboratoare din Statele Unite ale Americii, mai întâi la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia, apoi la Universitatea Louisville din Louisville. Tema cercetării... sale a fost reprezentată de celulele stem din sângele de la nivelul cordonului ombilical. Rezultatele acestor studii au reprezentat baza scrierii unei teze de doctorat, susținută la Universitatea de Medicină Pomeranian în 2000.
Din 2003, prof. Majka lucrează în cadrul Departamentului de transplant al Universității Jagiellonian.
Prof. Majka este expert în domeniul biologiei celulelor stem. A participat la mai multe cercetări clinice privind utilizarea celulelor stem în tratamentul leziunilor de coloană vertebrală, leziunilor cerebrale, bolii grefă contra gazdă. A participat la proiecte naționale și internaționale de cercetare în domeniul celulelor stem, inclusiv la programe ale Uniunii Europene. În prezent conduce un proiect finanțat de Centrul Național de Cercetare și Dezvoltare care are drept scop evaluarea utilizării celulelor mezenchimale din gelatina Wharton în tratamentul bolilor cardiovasculare.

Nume și prenume
Incorect

Adresă de e-mail
Incorect

Număr de telefon
Incorect

Data probabilă a nașterii
Incorect

IMPORTANT! Inainte de a completa formularul este nevoie să cititi si sa acceptati termenii si conditiile prezente in Politica de confidentialitate.

Obligatoriu!

Sunt de acord cu termenii și condițiile!