Înapoi

Selectați regiunea dumneavoastră

Corporate

Contactează-ne și obține oferta!

Află mai multe acum!

Studiu cu celule stem pentru copiii cu probleme auditive

28.11.2012

2 min. lectură

In cadrul Spitalul de copii Hermann Memorial, Houston, a debutat  primul studiu aprobat de catre FDA referitor la pierderea auzului utilizand celule stem.
Studiul, care va utiliza celulele stem extrase din sangele cordonul ombilical al pacientilor, este primul de acest fel, si are potentialul de a restabili auzul. Acesta urmareste dovezi ale studiilor de laborator publicate cu privire la faptul ca celulele stem ajuta la repararea organelor afectate  in urechea interna.
Studiul care se va desfasura pe o perioada  lunga de timp va urmari 10 copii, cu varsta intre 6 saptamani si 18 luni, care au  suferit pierderea auzului inca de la nastere.
Parintii vor fi intervievati prin telefon pentru a stabili eligibilitatea copiilor lor pentru studiu. Cei care indeplinesc criteriile vor fi admisi  in cadrul Spitalului de copii Hermann Memorial pentru a fi supusi unei serii de teste de sange, auz si vorbire si un RMN  prin care se vor vizualiza tracturile care trimit semnale de la urechea interna la creier.
“In momentul de fata singurele optiuni de tratament pentru hipoacuzie neurosenzoriala sunt aparatele auditive sau implanturile cochleare. Speram ca acest studiu va deschide calea spre alte optiuni de tratament pentru pierderea auzului la copii”, a spus cercetatorul principal Samer Fakhri, M.D., chirurg la Memorial Hermann-Texas Medical Center si profesor asociat si director de program in Department of Otorhinolaryngology – Head & Neck Surgery la UTHealth.
Pentru tratament cercetatorii vor avea nevoie de celulele stem din  sangele din cordonul ombilical al pacientilor. Celulele care vor fi date pacientilor prin IV infuzii, iar pacientii vor fi supravegheati in spital pe parcursul mai multor ore.
Pacientii se vor intoarce la spital pentru a repeta toate testele exceptand testul  RMN, la o luna si un an de zile si apoi toate testele inclusiv RMN la sase luni.
“ Acest studiu este captivant deoarece ar putea oferi o optiune non-chirurgicala pentru unii copii care sufera de pierderea profunda a auzului. a spus co-cercetatorul Linda Baumgartner, MS, CCC-SLP, Auditory-Verbal Therapist. “ Mai important, acesta este primul tratament care are potentialul de a restabili auzul”
Sursa: www.cordblood.com
Video: www.dailymotion.com

Evaluați articolul:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

(
0
(0)
)

De asemenea, veți fi interesat de