GDPR

PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Din 25 mai 2018 a devenit aplicabil Regulamentul European privind Protecția Datelor cu Caracter Personal nr. 679/2018. Datele personale pe care ni le încredințați sunt în continuare în siguranță, ca și până acum. Dorim să vă informǎm ce se întâmplă cu datele dumneavoastră atunci când alegeți să comunicați cu noi prin intermediul web-site-ului.

CE DATE PRELUCRǍM, ÎN CE SCOP, PENTRU CE TERMEN, ÎN CE TEMEI?

Prezenta politică de confidenţialitate se aplică în ceea ce priveşte colectarea, stocarea, utilizarea, divulgarea şi transferul datelor cu caracter personal colectate de către BIOGENIS S.R.L., cu sediul în Bucuresti, Bldv. Dimitrie Pompei, nr. 10A, Cladirea Conect 1, parter, sector 2, avand Cod Unic de Înregistrare 21146620, Responsabil cu protectia datelor – contact: rpdcp@biogenis.ro, prin intermediul portal-ui/website-ului https://www.biogenis.ro şi respectǎ urmǎtoarele principii: legalitatea, corectitudinea şi transparenţa; limitarea la scopul specific; minimizarea datelor; acurateţea datelor; limitarea stocǎrii; integritatea şi confidenţialitatea; responsabilitatea.

  • formulare de contact

Dacă doriți să ne transmiteți un mesaj utilizând pagina noastră de “Contact” sau accesând formularele pe care le veți regăsi în secțiunile “Înscrie-te”, “Vrei să te sunăm?”, vă vom solicita informații precum: nume și prenume, număr de telefon, email, data probabilă a nașterii, județul în care veți naște și spitalul (pe care vă rugăm să ni le furnizați doar în situația în care mesajul are legătură cu serviciile noatre de prelevare celule stem), un eventual cod de reducere pe care l-ați obținut de la noi.

Întrucat pagina de contact va pune la dispoziție un câmp prin care ne puteți trimite mesajul dvs., vom prelucra orice alte date cu caracter personal pe care dvs., în mod voluntar, le veți introduce acolo.

Datele dvs. personale vor fi folosite pentru a răspunde mesajului transmis de către dvs. sau pentru a face orice alte demersuri pe care ni le-ați solicitat.

Datele dumneavoastră vor fi prelucrate în temeiul consimțământul dumneavoastră pe care îl veți putea retrage oricând sau până la atingerea scopului prelucrării. În măsura în care un anumit mesaj al dumneavoastră privește semnalarea unor aspecte medicale sau alte probleme de interes pentru serviciile noastre, vom putea prelucra datele personale aferente acelui mesaj în temeiul interesului nostru legitim.

 

  • telefonic

În măsura în care ne veți contacta telefonic, vom prelucra numele și prenumele dumneavoastră și nr. de telefon, iar dacă sunteți deja clientul nostru și ne solicitați informații cu privire la comenzile trecute făcute la noi, vă vom solicita informații suplimentare de identificare pentru a ne asigura că nu divulgăm astfel de informații unor terțe persoane, ci doar dvs., clientul nostru.

Convorbirile telefonice nu sunt, în principiu, înregistrate, dar dacă o vom face, vă vom informa în acest sens, la începutul conversației noastre, continuarea acelei convorbiri urmând a reprezenta acceptul dumneavoastră. Scopul unei eventuale înregistrări este de a verifica, în temeiul interesului nostru legitim, orice posibile incidente cu privire la divulgarea de informații către persoane neautorizate, de a îmbunătăți calitatea serviciilor, aceste înregistrări urmând a fi păstrate în acest scop doar pentru perioada necesară acestor verificări, iar în situația unui incident, până la data soluționării acestuia.

Dacă am stabilit o programare sau ne-ați solicitat să vă transmitem un mesaj scris ulterior convorbirii telefonice, vom folosi datele dumneavoastră de contact pentru a vă răspunde.

 

  • pagina de înregistrare

In cazul in care doriti sa va inregistrati pe site-ul nostru (sa va creati un cont) in scopul primirii de informatii de profil, va vom solicita informatii precum: nume, prenume si email. Aceste date vor putea fi transferate catre terti, furnizori de servicii de livrare automata de mesaje de profil legate de produsele noastre, aceste terte parti putand fi societati din tari terte, din afara SEE, precum SUA, ele actionand in calitate de imputerniciti ai nostri in acest sens. Acestia, desi au implementat ultimele masuri in ce priveste confidentialitatea datelor furnizate, se afla totusi sub incidenta legislatiei SUA, care nu asigura gradul maxim de protectie oferit de legislatia europeana. In acest sens, ne vom asigura ca vom implementa masuri adecvate de transfer, precum incheierea de clauze contractuale standard.

Datele vor fi prelucrate pana la retragerea consimtamantului.

 

  • pagina de plata

In cazul in care v-ati decis sa achizitionati unul sau mai multe produse de la noi, de acum veti putea face si plata online, sens in care va vom solicita in pagina de plata informatii precum: nume si prenume, numar de telefon, email, suma de plata, nr. facturii, adresa de facturare si de livrare, cont bancar. Apoi veti fi redirectionati catre o pagina securizata a procesatorului de plati MobilPay (Netopia Payments), unde veti introduce in conditii de securitate detaliile cardului cu care veti efectua plata comenzii. Va informam ca Biogenis nu prelucreaza datele cardului dumneavoastra, odata directionat catre procesatorul de plati, aceste date aferente cardului urmeaza a fi prelucrate doar de catre acesta, potrivit propriilor politici de protectia datelor. La noi vor ajunge doar detaliile platii pe care dumneavoastra ati efectuat-o.

Datele personale aferente platilor sunt prelucrate in scopul executarii contractului dintre noi, dar si pentru indeplinirea obligatiilor financiar-contabil si fiscal, pentru o perioada de 30 de ani, respectiv 10 ani.

 

  • cariere

Daca doriti sa ne transmiteti CV-ul dvs. si veti utiliza sectiunea cariere, va vom prelucra date precum: nume si prenume, email, telefon, pozitia pe care o vizati in cadrul Biogenis, datele din cuprinsul CV-ului dvs. (care pot fi, potrivit optiunii dvs.: poza, adresa, sex, stare familiala, educatie, experienta profesionala, hobbi-uri etc.), precum si orice informatii pe care doriti sa le includeti in campul de mesaj.
Vom prelucra aceste date exclusiv in scopul derularii procesului de recrutare, insa nu garantam faptul ca CV-ul dumneavoastra va intra intotdeauna intr-un asemenea proces, Biogenis avand libertatea de a face o selectie a tuturor CV-urilor pe care le primeste.
In masura in care vom pastra CV-ul dumneavoastra, datele vor fi prelucrate pana la finalizarea procesului de recrutare pentru pozitia respectiva, iar daca ati aplicat la noi doar pentru a va avea in baza de date in situtia aparitiei unui post care v-ar putea interesa, il vom pastra maximum 12 luni.

 

  • Concursuri

Daca veti dori sa participati la unul dintre concursurile pe care le organizam, vom prelucra date precum: numele si prenumele, telefonul, judetul, data probabila a nasterii, maternitatea, e-mailul. Pentru castigatori, in masura in care vom fi nevoiti sa platim pentru dvs. impozit pentru premiul castigat, vom prelucra si codul numeric personal si, pentru verificarea corectitudinii acesstuia, este posibil sa va solicitam si copia CI in care va rugam sa pastrati vizibile doar numele si prenumele si CNP-ul.
Datele vor fi prelucrate doar in scopul derularii concursului si desemnarii castigatorilor si doar pe perioada derularii concursului la care v-ati inscris, iar dupa aceasta perioada vor fi stocate atata timp cat va fi necesar pentru exercitarea sau apararea unui drept in instanta (pe perioada termenului de rpescriptie) sau in scopuri financiar-contabile (10 ani).
Pentru orice comunciari dintre noi ce au loc prin intermediul unui web-site, vom putea prelucra si date precum: adresa IP, tip browser folosit sau tip-ul device-ului folosit.
 

PREVEDERI SPECIALE PRIVIND UTILIZAREA ANUMITOR INSTRUMENTE TEHNICE CARE NU COLECTEAZA DATE PERSONALE PE PAGINILE WEBSITE-ULUI NOSTRU

Pe paginile web putem folosi pixeli Facebook. Acestia sunt elemente de cod care ne ajuta sa optimizam reclamele create.

 

Facebook poate utiliza si module cookie, semnalizatoare web și alte tehnologii de stocare pentru a colecta sau a primi informații de la site-ul nostru web și de la alte locații de pe internet și pot utiliza aceste informații pentru a furniza servicii de statistică și reclame direcționate.

 

Dvs. puteti renunța insa la colectarea și la utilizarea informațiilor pentru direcționarea reclamelor accesand: http://www.aboutads.info/choices

 

Totodata, dvs. puteti accesa mecanismul pentru exercitarea acestei opțiuni din tara in care va aflati: http://www.youronlinechoices.eu/

 

Mai multe despre utilizarea datelor si instrumentele tehnice ale Facebook, aflati aici: https://www.facebook.com/legal/terms/businesstools

 

DESTINATARII DATELOR

 

In functie de fiecare scop al prelucrarii, datele dvs. personale vor putea fi puse la dispozitia sau accesate de furnizori sau parteneri de-ai nostri, precum furnizori de servicii de gazduire si mentenanta IT, consultanti financiari si fiscali, consultanti juridici, furnizori de servicii de transmitere mesaje, companii din acelasi grup cu Biogenis, implicate in derularea relatiilor contractuale cu dumneavoastra si care sunt situate in tari UE, furnizori de servicii medicale, autoritati ale statului, in functie de serviciile oferite catre noi, acestia putand actiona in calitate de imputerniciti ai nostri sau operatori de date independenti. Ne vom asigura in toate cazurile ca vor fi dezvaluite catre acestia doar datele absolut necesare prestarii serviciilor lor si ca isi vor asuma obligatii adecvate privind securitatea datelor.

 

 

MASURI DE SECURITATE

In toate situatiile, va rugam sa limitati la minimum transmiterea de date sensibile, precum date de sanatate, date din actele de stare civila, date genetice in cuprinsul mesajelor intrucat nu ne sunt necesare la acest prim contact. Daca veti dori sa ni le transmiteti direct pe adresa noastra de email office@biogenis.ro, va rugam sa le introduceti intr-un document pe care sa il parolati inainte sa ni-l trimiteti, urmand ca parola sa ne-o comunicati telefonic sau in alt mod, dar nu pe email.

De asemenea, in masura in care transmiteti date personale apartinand altor persoane, va rugam sa va asigurati ca aveti consimtamantul acelor persoane pentru a ne transmite datele acestora.

Nu vom raspunde pentru incidentele de securitate sau sesizarile care vor aparea ca urmare a nerespectarii de catre dumneavoastra a recomandarilor noastre sau pentru neluarea de catre dumneavoastra a altor masuri de protectie a datelor dumneavoastra.

Va putem asigura doar de faptul ca, odata ajunse la noi, datele dumneavoastra sunt protejate impotriva distrugerii, pierderii, modificarii, divulgarii sau accesului neautorizat, accidentale sau ilegale, prin asigurarea securitatii sistemelor informatice, asumarea de catre salariati de obligatii de confidentialitate, realizarea de verificari periodice privind modul in care sunt respectate masurile tehnice si organizatorice pe care le-am implementat.

Web-site-ul nostru este securizat prin  urmatoarele sisteme de securitate:
– Firewall avansat ce blocheaza sursele atacurilor de tip brute force, dictionary attack sau tentative de injection.
– Tool-uri de scanare impotriva a peste 99% din malware-urile cunoscute.
– Protectie anti DDoS din partea providerilor de internet ce ne asigura mitigarea atacurilor de tip Denial of Service sau Distributed Denial of Service astfel incat traficul malitios este dropat, iar traficul legitim este in continuare liber.

 

 

CE DREPTURI AVETI?

In calitate de persoana ale carei date cu caracter personal sunt prelucrate de catre BIOGENIS, beneficiati de urmatoarele drepturi conferite de legislatia in domeniul protectiei datelor:

  • 15 din GDPR: dreptul de acces la date si care presupune dreptul de a obtine o confirmare din partea noastra ca prelucram datele ce va apartin, precum si informatii cu privire la: scopul prelucrarii, categoriile de date prelucrate, destinatarii acestora, perioada de stocare a acestora, existenta dreptului de a ne solicita rectificarea sau stergerea Datelor, restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de opozitie, a dreptului de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere, daca exista un proces decizional automatizat, respectiv daca sunt luate decizii doar ca urmare a prelucrarii automate de date, daca datele sunt transferate catre tari terte si ce garantii au fost implementate de catre noi pentru a se asigura securitatea datelor transferate (art. 15 din GDPR);
  • 16 din GDPR: de a ne solicita rectificarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor care nu mai corespund situatiei actuale; vom derula periodic actiuni de actualizare a bazelor de date, situatie in care veti putea primi solicitari in acest sens. Insa, va rugam ca si dumneavoastra sa ne contactati imediat ce datele pe care ni le-ati trimis s-au modificat pentru a face actualizarile necesare.
  • 17 din GDPR: de a va retrage consimtamantul pe care ni l-ati acordat pentru prelucrarea datelor si de a solicita stergerea acestora, cu mentiunea ca retragerea consimtamantului nu va afectata legalitatea prelucrarii efectuata pe baza acestui consimtamant, inainte de retragerea lui de catre dumneavoastra;
  • 18 si 21 din GDPR: de a va opune prelucrarii si de a solicita restrictionarea prelucrarii pana la efectuarea rectificarii datelor sau, in masura in care va opuneti prelucrarii, pana la momentul solutionarii acestei cereri;
  • 20 din GDPR: dreptul la portabilitatea datelor.
  • dreptul de a va adresa cu o plangere catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania; anspdcp@dataprotection.ro; Telefon:  +40.318.059.211 /+40.318.059.212; Fax: +40.318.059.602; http://www.dataprotection.ro/?page=contact

 

Vă rugăm să citiţi prezenta politică de confidenţialitate cu atenţie. Prin accesarea website-lui www.biogenis.ro sau/și prin navigarea pe acesta şi prin furnizarea propriilor date cu caracter personal prin completarea câmpurile de date din cadrul acestuia, dumneavoastră: (i) confirmaţi faptul că aţi citit, înţeles şi că sunteţi de acord cu prezenta politică de confidenţialitate; (ii) consimţiţi în mod expres la colectarea, stocarea, utilizarea şi divulgarea propriilor date cu caracter personal în scopurile prezentate în cadrul acestei politici; (iii) consimţiţi la transferarea de către noi a datelor cu caracter personal, astfel cum sunt descrise acestea în cadrul prezentei politici.

În cazul în care nu consimţiţi la/ nu sunteţi de acord cu aceste prelucrări sau transferuri de date, ori cu prezenta politică de confidenţialitate, nu trebuie să utilizaţi aceste web site şi/ sau să ne furnizaţi propriile date cu caracter personal prin completarea cu date personale a  câmpurilor de pe acest website.

 

De asemenea, chiar dacă v-aţi înscris, aveţi dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc, sa va retrageti consimtamantul și să solicitați ștergerea datelor.

 

În cazul în care însă nu ne furnizaţi toate categoriile de date cu caracter personal solicitate în cadrul acestor website-uri, BIOGENIS S.R.L. nu va fi capabilă să-şi îndeplinească o parte din obligaţiile/ condiţiile care îi revin în legătură cu persoana dumneavoastră.

Dacă v-aţi înregistrat pe site-ul nostru, puteţi în orice moment să vă reviziuiţi şi/sau actualizaţi date de contact pe care le avem despre dumneavoastră sau să ne informaţi că doriţi ca informatiile dumneavoastră personale să fie eliminate din baza de date.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informați cât mai curând posibil pe adresa de e-mail: office@biogenis.ro

Ne rezervăm dreptul de a modifica acest politică în orice moment. Vă rugăm să verificaţi cu regularitate Politica de confidențialitate, pentru a vă menţine la curent cu privire la actualizările aduse prezentei politici de confidenţialitate, deoarece modificările vor intra în vigoare imediat ce vor fi publicate. Pentru informaţii suplimentare despre siteul nostru vă rugăm să citiţi Termenii şi Condiţiile de Utilizare.

Pentru a oferi informaţii relevante care nu au fost găsite pe siteul nostru şi pentru a facilita cumpărarea online, vă punem la dispoziţie linkuri de la site-urile noastre către terţe site-uri.

 

Dacă nu doriţi să vă trimitem regulat prin email sau postă informaţii cu privire la produse şi/sau servicii, puteţi face această opţiune la momentul înregistrării sau la momentul culegerii informaţiilor. Dacă primiţi regulat prin e-mail sau postă şi ulterior decideţi pentru dezabonare (opt-out) şi doriţi ca numele dumneavoastră să fie exclus din lista noastră de emailuri, puteţi face acest lucru utilizând linkul inclus în emailul de la noi.

Pentru orice întrebări sau obiecţii referitoare la www.biogenis.ro. sau politica de confidenţialitate si pentru exercitarea drepturilor dumneavoastra, ne puteţi contacta utilizând adresa de e-mail: office@biogenis.ro sau rpdcp@biogenis.ro.

Multumim.