Iata ce ti-am pregatit:

Cum poți beneficia de Profilul Torch, gratuit? Biogenis il plătește pentru tine! Află mai multe aici
Cum poți beneficia de Morfologia Fetală de trimestru I, gratuit? Biogenis o poate plăti pentru tine! Află mai multe aici
Cum poți beneficia de Morfologia Fetală de trimestru II, gratuit? Biogenis o poate plăti pentru tine! Află mai multe aici
Cum poti beneficia de Morfologia Fetală de trimestru III, gratuit? Biogenis o poate plăti pentru tine! Află mai multe aici

Profilul TORCH

 

Primele analize recomandate de orice medic în primul trimestru de sarcină sunt cele din Profilul Torch. Acesta se referă la testarea mamei pentru toxoplasmoză (T); alte infecţii (O) ex. sifilisul, hepatita B, infecţia cu enterovirus, virusul Epstein-Barr, virusul varicelo-zosterian, parvovirusul B19; rubeola (R); citomegaloviroza (C); infecţia cu virusul herpes simplex (HSV). Toate aceste infectii pot afecta femeia gravidă şi pot determina infecţia prenatală (congenitală, dobândită “in utero”) a embrionului/fătului sau perinatală a nou-născutului, cu risc de avorturi, moartea fătului in utero sau malformaţii fetale. Oricare din infecţiile TORCH poate determina apariţia unui grup de manifestări similare la nounăscutul afectat, cunoscut sub numele de sindromul TORCH.

 

Sindromul TORCH include următoarele: retardul de creştere uterină (dimensiunile mici ale nounăscutului comparativ cu vârsta gestaţională, “small-for-gestational-age”), hepatosplenomegalia, rashul tegumentar, afectarea sistemului nervos central (ex. encefalită, calcificări intracraniene), icterul sclero-tegumentar, trombocitopenia. În plus faţă de acestea, fiecare infecţie din grupul TORCH are propriul grup de manifestări caracteristice la nou-născut.

 

Așadar, testările sunt absolut necesare și se fac cu plată!

 

Aici intervenim noi și partenerul nostru Synevo, liderul în diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale și avansate în toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. La finalul anului 2018, Synevo România administra o rețea națională de 16 laboratoare și 99 de centre de recoltare a probelor biologice, efectuând pe parcursul întregului an aproape 16 milioane de teste.

Cum poți beneficia de Profilul Torch, gratuit?

Biogenis il platește pentru tine!

La orice pachet de recoltare ales, beneficiezi de testul Profil Torch, fără să platești nimic! Toate detaliile necesare legate de modalitatea prin care poți beneficia de acest cadou, iți vor fi explicate de consultantul tău Biogenis.

Morfologia Fetală de trimestru I

Dacă testările pentru Profilul Torch ies negative, înseamnă că sarcina poate merge mai departe. Următorul pas pe care medicul ți-l va recomanda este efectuarea primei morfologii fetale.

Prima morfologie fetală, adică prima examinare detaliată a fătului, se efectuează între 11 și 14 săptămâni de la data ultimei menstruații. Deși fătul măsoară mai puțin de 8 cm, marea majoritate a organelor vitale s-au format deja: inima, rinichii, structurile feței, coloana vertebrală, mâinile și picioarele.

Tot acum este și fereastra testelor de screening pentru anomalii cromosomiale, adică acel moment în sarcină când parintii pot afla care este riscul ca fătul să aibă unul dintre principalele sindroame genetice: sindromul Down, sindromul Edwards și sindomul Patau.

Aceasta ecografie este cunoscută de cei mai mulți ca fiind ecografia pentru dublu test sau ecografia pentru translucență nucală. Acesti termeni nu sunt însă suficienți pentru a descrie multitudinea de parametri investigați cu această ocazie. Practic, această ecografie cuprinde 2 etape:

  • Etapa MORFOLOGICA, în care se studiază dezvoltarea organelor vitale ale ale fatului. Cu această ocazie sunt măsurate câteva constante, numite markeri pentru aneuploidii (marker penatru sindromul Down), cum ar fi: translucența nucală, frecvența cardiacă, prezența osului nazal și o serie de fluxuri sanguine.
  • Etapa CALCULULUI DE RISC, respectiv cuantificarea riscului pentru principalele boli genetice (sindromul DOWN, etc). Acest calcul se face introducând parametrii ecografici măsurați la punctul 1, împreună cu rezultatele probei de sânge a mamei. Astfel, riscul obținut este individual, personalizat în funcție de mamă și de făt, ceea ce înseamnă că două femei nu vor avea același rezultat cum nici aceeași femeie nu va avea același rezultat în două sarcini diferite.

Este important să reținem că acesta este un test de screening și nu un test de diagnostic, deci rolul lui principal este acela de la selecta populația cu risc crescut din populația generală, astfel încat mai departe, această populație cu risc crescut să fie îndrumată către teste precise de diagnostic.

Este asadar, mai mult decat important sa stim de la începutul sarcinii, dacă bebelușul are probleme. În baza acestei prime morfologii, medicul stabilește acțiunile ce vor fi luate în sarcina.

Morfologia fiecărui trimestru, este deasemenea o analiză care se face cu plată iar costurile variază în funcție de medic/spital/clinica.

Și aici ne-am gândit la tine! Ce ți-am pregatit?

Morfologie fetală de trimestrul I la unul dintre partenerii noștri.

Întreabă consultantul tau Biogenis sau consultă lista partnerilor la nivel național

Cum poți beneficia de Morfologia Fetală de trimestru I, gratuit?

Biogenis o poate plăti pentru tine!

În funcție de pachetul de recoltare ales, beneficiezi de efectuarea primei morfologii fetale, fără să plătești nimic! Toate detaliile necesare legate de modalitatea prin care poți beneficia de acest CADOU, iți vor fi explicate de consultantul tău sau accesând pagina noastră de contact.

Ei, toate sunt bune, am scapat de stresul ca bebe ar putea avea probleme și sarcina evoluează cu bine. Pe nesimțite, timpul a zburat și am ajuns împreuna în trimestru II de sarcină.

O nouă morfologie fetală se anunța, cel mai probabil cea în care vom afla cine este în burtica: o EA sau un EL :) ?

 

 

Morfologia Fetală de trimestrul II

În formarea oricărui organism uman pot apare erori, defecte, ducând la apariția malformațiilor congenitale, înăscute. Unele dintre acestea sunt suficient de grave încât să nu permită supraviețuirea, altele sunt corectabile pe cale chirurgicală sau necesită un tratament oarecare, în timp ce unele sunt malformații ușoare, ce afectează în mică măsură calitatea vieții individului respectiv.

Orice examinare ecografică trebuie să includă într-o măsură mai mare sa mai mică evaluarea anatomiei fetale. În general ecografiile pe parcursul sarcinii au drept scop confirmarea stării de bine a fătului.

Pentru a optimiza această examinare, ecografia morfologică din trimestrul al doilea de sarcină trebuie să se efectueze între saptamana 20 si 22. Morfologia trimestrului ll de sarcină, este o ecografie de durată. În linii mari, specialistul în ecografie parcurge întreg organismul fetal, realizând măsurători ale diferitelor structuri și „bifând” prezența și normalitatea anumitor structuri țintă.

 

Ce se urmareste în cadrul ecografiei?

1. Cap/sistem nervos central

– forma capului – calotei craniene și integritatea aceteia, dimensiunea capului (diametru biparietal – DBP, cricumferință craniană), dimensiunea cornului posterior al ventriculului lateral (structură intracraniană ce conține lichid, se mărește excesiv în cazuri de hidrocefalie, normal sub 10 mm), prezența cavum septum pellucidum (formațiune mică, rectangulară în partea de mijloc a creierului), forma și dimensiunea cerebelului, dimensiunea cisternei magna (spațiu înapoia cerebelului, normal între 3 – 10 mm), grosimea pliului nucal (pielea din regiunea cefei – marker pentru boli cromozomiale – normal sub 6 – 7 mm), examinarea creierului pentru a exclude formațiuni anormale (tumori, calcificări, hemoragii, chisturi, malformații vasculare);

2. Față

– integritatea buzelor, maxilarul superior, prezența a doi ochi, cu poziție și dimensiuni normale, cu cr istalin vizibil în interior, profil cu măsurarea osului nazal (normal peste 5 mm);

3. Torace

– prezența celor doi plămâni, aspecul acestora, dimensiunile inimii, absența unor formațiuni anormale (chisturi, intestine, tumori);

4. Cord

– poziția inimii în stânga corpului, dimensiunile inimii (1/3 – ½ din suprafața toracelui), prezența celor 4 camere cu raport normal între ele și anumite particularități de structură, cele 3 vase ce se conectează la inimă (artera pulmonara, aorta, vena cavă superioară), poziție și dimensiuni normale ale vaselor ce ies din partea stângă, respectiv dreaptă a inimii;

5. Abdomen

– dimensiunea abdomenului (circumferința abdominală), stomacul în partea stângă, prezența vezicii bili are în dreapta, inserția normală a cordonului ombilcal, anse intestinale de aspect normal (ecogenitate normală), vezică urinară vizibilă, două artere ombilicale, cel mai usor vizibile de o parte și de alta a vezicii urinare;

6. Membre inferioare și superioare

– se măsoară un femur și un humerus, prezența a câte 3 segmente pentru fiecare membru, poziție normală a gleznei și încheieturii mâinii, aspect normal al piciorului – amprenta tălpii, degetele de la mâini de aspect normal (număr, mișcare, falanga mijlocie a degetului V – marker pentru sindromul Down);

7. Spatele fetal

– forma coloanei vertebrale, integritatea coloanei vertebrale (nu are leziuni de tip spina bifida), prezența a doi rinichi în poziție normală, de aspect normal, măsurarea pelvisului renal (normal sub 6 mm);

8. Anexele fetale

– poziția placentei și gradul de maturitate, cantitatea de lichid amniotic (se apreciază subiectiv, se măsoară cînd există suspiciuni), lungimea colului, fluxul prin arterele uterine;

Cum poți beneficia de Morfologia Fetală de trimestru II, gratuit?

Biogenis o poate plăti pentru tine!

În funcție de pachetul de recoltare ales, beneficiezi de efectuarea celei de-a doua morfologii fetale, fără să plătești nimic! Toate detaliile necesare legate de modalitatea prin care poți beneficia de acest CADOU, iți vor fi explicate de consultantul tău sau accesând pagina noastră de contact.

Timpul a trecut pe nesimțite, greturile au dispărut de ceva vreme, am scapat de stresul ca bebelușul ar putea avea probleme, burtica a crescut considerabil și incep grijile legate de naștere. Oare bebelușul va sta în buctică suficient pentru a se dezvolta complet, oare este suficient lichid, oare voi putea naște natural sau fără dificultăți, oare cordonul ne va face probleme? Nu îți fă griji, acestea sunt întrebările pe care orice viitoare mămică dar și orice medic obstetrician responsabil, și le adresează. De aceea, avem la dispoziție Morfologia ultimului trimestru.

 

Morfologia de trimestrul III

Trimestrul III începe după saptamana 28 și durează până la naștere. În această perioadă organismul fătului crește progresiv și își maturizează funcția diferitelor organe, astfel încât să permită existența autonomă, după naștere. Unul dintre organele care încă își schimbă forma, se transformă și evoluează foarte mult, este creierul. În rest, celelalte organe suferă schimbări doar în ceea ce privește dimensiunea și funcția.

Până la aproximativ 28 săptămâni toti feții au cam aceeași greutate și urmeaza aceeași curba de creștere. După această vârstă începe să se formeze țesutul adipos și apar diferențe în greutate, unii feți tinzând să fie mai mici, iar alții mai mari

Greutatea se raportează la un grafic de creștere, care ia în calcul limita superioară, respectiv inferioară a normalului. Alături de evaluarea greutății, se măsoară și cantitatea de lichid amniotic.

Informații despre starea de bine a fătului provin și din evaluarea fluxurilor de sânge prin anumite vase de sânge: artera cerebrală medie, artera ombilicală, ductul venos, arterele uterine

Alături de acestea, se face o trecere în revistă a anatomiei fetale, în măsura în care acest lucru este posibil la acest moment.

Ce poate fi anormal?

1. Greutate mai mică decât normalul – restricție de creștere intrauterină.

2. Greutate peste limita normalului – făt macrosom

3.Lichid amniotic în cantitate excesivă (polihidramnios), sau in cantitate redusa (oligoamnios)

Cum poți beneficia de Morfologia Fetală de trimestru III, gratuit?

Biogenis o poate plăti pentru tine!

În funcție de pachetul de recoltare ales, beneficiezi de efectuarea morfologiei fetale de trimestru III, fără să plătești nimic! Toate detaliile necesare legate de modalitatea prin care poți beneficia de acest CADOU, iți vor fi explicate de consultantul tău sau accesând pagina noastră de contact.

Așa cum ți-am promis, suntem alături de tine până la capăt! Acum că am parcurs toate etaple examinării vieții bebelușului în burtică, ne vom pregăti împreuna să-i asigurăm șansa la tratamente unice pe parcursul vieții. Și aici intervine recoltarea celulelor stem la naștere, o șansă pe care ne straduim să o dăruim împreună oricărui copil.

Viitoarele mămici care vor încheia un contract de recoltare cu Biogenis - banca de celule stem și vor fi eligibile pentru unul sau mai multe servicii dintre cele mai sus menționate, vor prezenta acest card, la partenerul care ne va oferi serviciile medicale descrise anterior.

Ce trebuie sa știi despre beneficiile pe care Biogenis ți le oferă:

1. pot fi accesate doar de catre clienții băncii, adică de gravidele care au încheiat un contract de recoltare cu Biogenis

2. în funcție de pachetul ales dar și de unitatea medicală unde vei naște, poți accesa unul sau mai multe beneficii (ex. Pachet Basic-Profil Torch Gratuit/ Pachet VIP- Profil Torch+Morfologie fetală I + II+ III)

3.INDIFERENT DE TRIMESTRUL ÎN CARE ALEGI SĂ INCHEI CONTRACTUL DE STOCARE, DACĂ RECOLTAREA NU MAI ARE LOC DIN CAUZE MEDICALE (sarcina oprită în evoluție, avort spontan, hemoragie la naștere, etc), CONTRACTUL VA FI REZILIAT FARĂ COSTURI PENTRU PARINȚI!

Toate aceste parteneriate care să îți aducă beneficii reale pe parcursul sarcinii, au fost create special pentru TINE și BEBELUSUL TĂU, pentru a te asigura de atenția, sprijinul și buna noastră credință. Prin acestea vrem să îți spunem că ești pe mâini bune pentru că: doar Biogenis îți permite să îți personalizezi pachetul de recoltare, doar Biogenis îți pune la dispoziție posibilitatea stocării și purificării ADN-ului copilului tău dar și al vostru, parinții lui, doar Biogenis face parte din singurul grup european cu Centru Propriu de Transplant, doar Biogenis îți oferă testări pentru boli genetice din urina bebelușului, nu din sange.

În România, doar Biogenis face parte din Gupul Famicord, aflat pe locul 1 în Europa în segmentul său de activitate.

Sperăm să beneficiem la randul nostru, de încrederea ta!

Suntem aici pentru întrebari, oricând,

Cu drag,

Biogenis